Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Кайма»Гнезда»Гнезда сърца от кайма и яйца

Гнезда сърца от кайма и яйца

Гнезда сърца от кайма и яйца
Снимка: Илияна Димова
2 / 8
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
60 мин.
Порции
2
"Знаете ли, за някои господа това си е най-висшата форма на романтика"

Необходими Продукти

  • кайма - 600 г смес
  • яйца - 2 бр.
  • хляб - 1 филийка
  • прясно мляко - за филийката
  • чубрица
  • кимион
  • черен пипер
  • риган
  • сминдух
  • мащерка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Омесваме каймата с предварително напоена в прясно мляко филийка хляб без корите. Подправяме каймата с подправките в количество по вкус.

От омесената кайма оформяме две еднакви топки. От прегънато алуминиево фолио правим форми на сърца. Слагаме ги в тавичката, в която ще печем гнездата.

Отвътре на формичките слагаме хартия за печене, за да не полепва каймата по фолиото. Вътре облепваме формите с кайма и оформяме гнезда във форми на сърца. Така приготвяме две гнезда сърца. Слагаме да се запекат леко във фурна.

Когато каймата си промени цвета и леко се запече, счукваме във всяко гнездо по едно прясно яйце и отново запичаме във фурната до готовност.

За да не се препекат, може да покрием отгоре, но не плътно с алуминиево фолио.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: