Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Гювеч»Гювеч със свинско в йенска тенджера

Гювеч със свинско в йенска тенджера

Гювеч със свинско в йенска тенджера4 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
150 мин.
Порции
6
"Само на нас ли ни се струва, че когато правим свински гювеч в йенска тенджера, някак става още по-вкусен"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 600 г
  • лук - 1 глава
  • моркови - 1 бр.
  • гъби - 100 г
  • домати - 100 г настъргани
  • чушки - 1 бр.
  • патладжани - 1/2 бр. печен
  • картофи - 500 г
  • червено вино - 1 ч.ч.
  • сол
  • черен пипер - 5 - 6 зърна
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме свинското и го запържваме леко в олио, след което изсипваме и виното. Готвим до абсорбиране на виното и солим.

В йенската тенджера нарязваме лука, настъргваме морковите и добавяме и останалите продукти. Нарязаните на ситно гъби, чушка, картофи и печен патладжан.

Изсипваме и запърженото месо, заливаме с доматения сок, разбъркваме, посоляваме, добавяме и подправките. Доливаме и 1 ч.ч. вода и печем на 200 градуса за час и половина.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: