Начин на приготвяне
1. Пригответе платката:
а) смелете леко в блендер овесените ядки;
б) смелете едро лешниците;
в) разтопете леко маслото (без да се разделят двете фракции);
г) смесете до еднородност всички продукти (овесените ядки, мед, лешниците, стафидите и маслото) - оформете стегната платка и охладете в хладилник (фризер).
2. Пригответе крема:
а) накиснете желатина в предвидената вода до набъбване;
б) смесете го с част от киселото мляко и разтопете на водна баня;
в) смесете цеденото мляко, медa и останалото кисело мляко - разбийте до еднородност;
г) добавете втечненият желатин, разбъркайте до еднородност и нанесете върху платката.
3. Охладете в хладилник (във фризера) до стягане на крема.
4. Пригответе глазурата:
а) смесете сметаната и маслото - кипнете и отстранете от плочата;
б) добавете шоколада, разбъркайте до еднородност, леко охладете и нанесете върху крема;
5. Освободете от формите и гарнирайте с плодове по ваше желание.