Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Яхнии»Селски боб със зеле, луканка и мас

Селски боб със зеле, луканка и мас

Селски боб със зеле, луканка и мас
Снимка: Ваня Георгиева
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
80 мин.
Порции
6
"Уникален боб с мас и луканка, сега разбрахте ли защо толкова обичаме да ходим на гости на баба на село?"

Необходими Продукти

  • боб - 500 г
  • кисело зеле - 1/2 зелка
  • луканка - 1 бр. домашна
  • мас - 1 ч.ч. свинска
  • червен пипер
  • лют червен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязвате киселото зеле и слагате да се вари с малко от чорбата и вода. Боба слагате в друга тенджера с малко вода, като заври.

Сипвате сода и оставяте за 2-3 минути. Изхвърляте водата, измивате го и оставяте малко да поври, след което ги смесвате и оставяте така да се сварят напълно, като към края на варенето добавите нарязани парченца луканка.

В купичка запържвате маста с малко червен пипер, сипвате при боба и преди сервиране поръсвате с лют червен пипер.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: