Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Запечено прясно зеле с домашна луканка

Запечено прясно зеле с домашна луканка

Запечено прясно зеле с домашна луканка
Снимка: Ваня Георгиева
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
65 мин.
Порции
6
"Я подайте насам малко домашна луканка, че имаме големи планове за нея"

Необходими Продукти

  • прясно зеле - 1 бр. (средна зелка)
  • домати - 1 буркан белени
  • ориз - 1 к.ч.
  • луканка - 1 бр. домашна
  • червен пипер - 1 к.л.
  • черен пипер - щипка
  • лют пипер - щипка (едро смлян)
  • олио - 1 к.ч.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете зелката на едро, сипете олиото в тенджера и поръсете с малко сол.

Запържете зелето, докато стане прозрачно, и добавете червения пипер. Сипете една кафена чашка вода и белените домати.

След като клокне добавете измития ориз, оставете да се сготви оризът. Овкусете с лютия пипер и изсипете в тавичка.

Обелете луканката и нарежете на едри парчета, разцепете на няколко места и подредете върху зелето.

Запечете във фурната до готовност.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: