Начин на приготвяне
Всички зеленчуци разрежете на две. В подсолена вода поставете първо картофите, морковите, целината, лука и чесъна да се варят. След около 15 мин. добавете и тиквичките /за тях не е необходимо много варене/.
След като са се сварили зеленчуците, изваждаме ги и пасираме, като постепенно прибавяме бульона, в който са се варили, кравето масло и млякото.
Приготвяне на крутонените цветчета: От двата вида хляб с помощта на формичка изрязваме цветчета. Върху белите ръсим червен пипер и сол, а върху типовите /или пълнозърнестите / - копър и чесън. Подреждаме в тавичка, поливаме със зехтин и печем във фурна до готовност.
Поднасяме крем супата с двата вида крутони и пожелание със заквасена сметана.