Блат за торта

17/02/2017
Таня Левенова
отТаня ЛевеноваГотвач234653773
"Лесна рецепта за универсален блат за торта, защото истински вкусната торта започва точно от блата "
Приготвяне15 мин.
Готвене50 мин.
Общо65 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
41 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо172 863
  • Преглеждания за месеца15111
  • Преглеждания за седмицата3694
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена41

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцата се разбиват с миксер почти до побеляване и тогава се прибавя захарта. Следват олиото, брашното с бакпулвера /като при добавянето на брашното се разбърква със шпатула/.

Кексовото тесто се изсипва във форма за торта (с диаметър от 24 см.), застлана с хартия за печене. Изпича се в предварително загрята фурна на 180 градуса за 45-50 мин. до суха клечка в средата.

Пече се на включен долен реотан почти до края на печенето. В последните 5-10 мин. се включват и двата реотана.

Хубаво изстиналият блат се разрязва на 3 части и се използва за приготвяне на домашна торта.подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Петя Цанкова
Петя Цанкова
09.03.2018 14:38
Чудесен пандишпанов блат!Да добавя ,че блата може да се приготви и без набухвател(бакпулвера).В повечето случаи така го правя.
14
1

Виж всички коментари или напиши такъв