Блат за торта

Таня ЛевеноваТаня Левенова
Готвач
2343k6793k3
Блат за торта
Снимка: Таня Левенова
8 / 9
17/02/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
65 мин.
Порции
8
"Лесна рецепта за универсален блат за торта, защото истински вкусната торта започва точно от блата"

Необходими Продукти

  • яйца - 4 бр.
  • захар - 150 г
  • олио - 40 мл
  • брашно - 130 г
  • бакпулвер - 10 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцата се разбиват с миксер почти до побеляване и тогава се прибавя захарта. Следват олиото, брашното с бакпулвера /като при добавянето на брашното се разбърква със шпатула/.

Кексовото тесто се изсипва във форма за торта (с диаметър от 24 см.), застлана с хартия за печене. Изпича се в предварително загрята фурна на 180 градуса за 45-50 мин. до суха клечка в средата.

Пече се на включен долен реотан почти до края на печенето. В последните 5-10 мин. се включват и двата реотана.

Хубаво изстиналият блат се разрязва на 3 части и се използва за приготвяне на домашна торта.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
510
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Може ли да се добави какао
12.02.2024 15:21
Анонимен
Анонимен
Направих точно, както е описано, сложих да се пече и на 10мин. загоря. Представям си ако го чакам 40-45мин. На 180градуса само как ще си запаля кухнята
31.01.2024 21:59
Анонимен
Анонимен
Не става блата, пробвах 2 пъти, единия изгоря отгоре и се пресуши, а другия не се доизпече вътре, остана глетав.
24.08.2023 09:44
1
Потребител#325153
Потребител#325153
Само с него правя тортите си
18.01.2023 19:44
Анонимен
Анонимен
Обаче захарта май е доста..
16.07.2021 23:51
3
1
Петя
Петя
Чудесен пандишпанов блат!Да добавя ,че блата може да се приготви и без набухвател(бакпулвера).В повечето случаи така го правя.
09.03.2018 14:38
32
9