Начин на приготвяне
Месото се овкусява със соли черен пипер. В съд за печене се слагат главата чесън, разрязана на две, морковът, лукът и селърито, нарязани на едро, прибавят се дафиновите листа, пиперът и карамфилчетата.
Слага се месото с кожата нагоре и се залива с бульона. Пече се 8 часа в загрята на 90 градуса фурна с вентилатор.
Изпеченото месо се изважда върху скара да се охлади. Кожата се отделя, като подкожната мазнина се оставя върху месото.
В хаванче се стриват карамфилчетата за пастата и пиперът меланж. Смесват се с медът, зехтинът, горчицата, оцета, сол и черен пипер. С получената смес се намазва месото.
Пече се в загрята на 180 градуса фурна с вентилатор до получаването на хубава коричка - около 30 мин.
Листата на магданоза за соса се накъсват. Бланшира се за 5-6 секунди в кипяща вода. След това се отцеждат и веднага се смилат в блендер с 4-5 кубчета лед. Така магданозът запазва цвета си.
В касерола се загрява маслото за соса и в него се запържва лукът и чесънът, нарязани на ситно. Добавя се брашното и след като се позапържи, постепенно се налива бульонът. Сипва сметаната и се прибавя магданозът. Кипва се и се сваля от огъня. Прецежда се и се овкусява със сол и черен пипер.
Месото се нарязва и се сервира с магданозеното валуте.