Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Колбаси»Наденица с пепероната

Наденица с пепероната

Нина Иванова ИвановаНина Иванова Иванова
Мастър Шеф
6145k2k7
Наденица с пепероната
Снимка: Нина Иванова Иванова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
65 мин.
Порции
4
"Едно ароматно ястие, с което тържествено да сложите край на диетата си"

Необходими Продукти

  • наденица - 500 г телешка сурова
  • олио - 2 с.л.
  • лук - 1 глава нарязана на тънки полумесеци
  • чушка - червена 1 бр.
  • чушка - зелена 1 бр.
  • чесън - 1 скилидка нарязан на ситно
  • каперси - 1 с.л.
  • бульон - 125 мл телешки
  • балсамов оцет - 1 1/2 с.л.
  • кафява захар - 1/2 ч.л.
  • домати - чери 250 гр. нарязани на половинки
  • розмарин - сух 1 ч.л.
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте едната супена лъжица олио в голям, дълбок тиган на умерена температура. Запържете нарязаните парчета наденица за около 15 мин, като ги обръщате периодично.

Извадете наденицата от тигана и похлупете, за да се поддържа топла.

Намалете температурата на котлона, добавете другата лъжица олио при необходимост и запържете нарязания на полумесеци лук, докато омекне за около 7 мин.

Добавете нарязаните на тънки лентички чушки, чесъна, каперсите и розмарина. Гответе, като разбърквате около 10 - 15 мин - до омекване на чушките.

Увеличете температурата и добавете бульона, нарязаните на половинки или четвъртинки чери домати, балсамовия оцет и захарта. Овкусете с черен пипер и сол.

Гответе още 5 мин - до омекване на доматите. Върнете наденицата, разбъркайте хубаво и гответе още 2 -3 мин.

Наденицата с пепероната е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: