Начин на приготвяне
Предварително осоляваме парчетата патладжан и отцеждаме от горчилката.
След това овалваме патладжана и тиквичките в брашно и ги задушаваме в тиган с олиото за около 3 минути. Изваждаме ги на домакинска хартия, за да се отцедят от мазнината. В същия тиган задушаваме лука, чесъна и зелените чушки, докато омекнат.
В тава нареждаме патладжана и тиквичките, върху тях разпределяме лука, чесъна и чушките. Отгоре нареждаме доматите и магданоза.
Поръсваме с чубрицата, босилека, мащерката, солта и пипера.Покриваме с алуминиево фолио и слагаме във фурната да се пече за около 35 минути.
През това време в тиган със зехтина задушаваме наденицата до зачервяване. Вдигаме алуминиевото фолио на тавата със зеленчуците и отгоре нареждаме наденицата.
Покриваме отново и връщаме във фурната за още 20 минути. Изпеченото ястие гарнираме с магданоз и сервираме с препечен хляб.