Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и печива»Сиренки»Редени рула със сирене

Редени рула със сирене

Dora GrozevaDora Grozeva
Помощник Готвач
1071k4232
Редени рула със сирене
Снимка: Dora Grozeva
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
75 мин.
Порции
2
"За да приготвите перфектното руло е важно и как ще го замесите, и как ще го наредите - яденето е ясно - кой, колкото успее"

Необходими Продукти

  • За тестото
  • сол - 1 ч.л.
  • яйца - 2 бр. (единия жълтък се отделя за намазване);
  • олио - 3 с.л.
  • брашно - за меко нелепнещо тесто.
  • за плънката
  • сирене - 200 г
  • краве масло - 50 г
  • за намазване
  • жълтък - 1 бр.
  • олио - 2 с.л.
  • прясно мляко - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В топлото прясно мляко се разтваря захарта, маята и се прибавят няколко лъжици брашно. Оставя се на втаса /да удвои обема си/.

Към шупналата смес се прибавят другите продукти и се замесва меко, но незалепващо тесто. Разделя се на две равни части и се оставят да втасат за около 20 минути.

Всяка втасала част от тестото се разточва на правоъгълна кора с дебелина около половин сантиметър, маже се с разтопено краве масло и се поръсва с настъргано сирене. Навиват се на рула.

Режат се с ножица колелца с 1 сантиметър дебелина, но не до долу, и се реди едно колелце в средата, едно отдясно и едно отляво.

Подреждат се така и двете рула, втасват за 40 минути и се намазват със смес от жълтъка, олиото и млякото.

Пекат се на 170 градуса, до готовност.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: