Начин на приготвяне
В топлото прясно мляко се разтваря захарта, маята и се прибавят няколко лъжици брашно. Оставя се на втаса /да удвои обема си/.
Към шупналата смес се прибавят другите продукти и се замесва меко, но незалепващо тесто. Разделя се на две равни части и се оставят да втасат за около 20 минути.
Всяка втасала част от тестото се разточва на правоъгълна кора с дебелина около половин сантиметър, маже се с разтопено краве масло и се поръсва с настъргано сирене. Навиват се на рула.
Режат се с ножица колелца с 1 сантиметър дебелина, но не до долу, и се реди едно колелце в средата, едно отдясно и едно отляво.
Подреждат се така и двете рула, втасват за 40 минути и се намазват със смес от жълтъка, олиото и млякото.
Пекат се на 170 градуса, до готовност.