Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Петле с гъби и сметана

Петле с гъби и сметана

Мария ГулековаМария Гулекова
Помощник Готвач
4111k1591k1
Петле с гъби и сметана1 / 2
19/02/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
120 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • петле - 1 бр.
  • лук - 3 глави кромид
  • гъби - 1 кг
  • бяло вино - 1 ч.ч.
  • готварска сметана - 1 ч.ч.
  • жълтъци - 3 бр.
  • чубрица
  • черен пипер
  • масло - 125 г
  • сол
  • магданоз - 1/2 връзка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сваряваме петлето в подсолена вода до полуготово състояние. След това го изваждаме и го обезкостяваме и го нарязваме на порции.

Задушаваме нарязания лук в маслото и добавяме малко сол.

След това добавяме изчистените гъби и задушаваме за около 20 мин.

Към тях прибавяме виното и подправките и оставяме да се задуши за още около 30 мин.

След това прибавяме разбитите жълтъци и сметаната и махаме от огъня, като бъркаме, докато поизстине.

Поръсваме готовото ястие с наситнен магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: