Кейк с грозде и вино

Янка ГорановаЯнка ГорановаГотвач178141313
20/02/2017
"Знаете ли защо този кекс има наистина опияняващ аромат? Точно така - заради виното "
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо344
  • Преглеждания за месеца9
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресяваме брашното, заедно със содата, бакпулвера и солта. Разбиваме маслото, заедно със зехтина, добавяме захарта, а след това и яйцата едно по едно. След това прибавяме настърганата кора от лимона и ванилията.

Постепенно, при постоянно разбъркване добавяме първо виното, а след това и брашното. Получава се тесто, което слагаме в тавичка, покрита с хартия за печене.

Върху сместа нареждаме зърната грозде и слагаме да се пече в загрята фурна на 200 градуса. През това време си подготвяме топинга, като за целта разтапяме маслото заедно със захарта на водна баня.

След около 20 минути вадите тавата, поръсваме с топинга и връщаме да се допече за още 20 минути.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар