Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Кекс»Кейк с грозде и вино

Кейк с грозде и вино

Yana G.Yana G.
Готвач
1786652423
Кейк с грозде и вино
Снимка: Марияна
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
5
"Знаете ли защо този кекс има наистина опияняващ аромат? Точно така - заради виното"

Необходими Продукти

  • брашно - 2 ч.ч.
  • сода - 1/2 ч.л.
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • сол - щипка
  • захар - 1 ч.ч.
  • масло - 6 с.л.
  • зехтин - 3 с.л.
  • яйца - 2 бр.
  • лимонова кора - кората на 1 лимон
  • ванилия - 1 бр.
  • бяло вино - 1 ч.ч.
  • грозде - 2 ч.ч. зърна
  • За топинга
  • масло - 2 с.л.
  • захар - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресяваме брашното, заедно със содата, бакпулвера и солта. Разбиваме маслото, заедно със зехтина, добавяме захарта, а след това и яйцата едно по едно. След това прибавяме настърганата кора от лимона и ванилията.

Постепенно, при постоянно разбъркване добавяме първо виното, а след това и брашното. Получава се тесто, което слагаме в тавичка, покрита с хартия за печене.

Върху сместа нареждаме зърната грозде и слагаме да се пече в загрята фурна на 200 градуса. През това време си подготвяме топинга, като за целта разтапяме маслото заедно със захарта на водна баня.

След около 20 минути вадите тавата, поръсваме с топинга и връщаме да се допече за още 20 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: