Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Телешко месо»Телешко със зеленчуци в тенджера

Телешко със зеленчуци в тенджера

Валя ВъловаВаля Вълова
Новак
313115
Телешко със зеленчуци в тенджера2 / 2
20/02/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
135 мин.
Порции
6
"Ето така изглежда телешко, което направо се топи в устата"

Необходими Продукти

  • телешко месо - 1 кг
  • лук - 4 глави
  • чушки - 2 бр. червени
  • чушки - 2 бр. зелени
  • моркови - 2 бр средно големи
  • гъби - 1 кг
  • картофи - 5 бр. средно големи
  • олио - 100 мл
  • бяло вино - ½ ч.ч
  • вода - 2/3 ч.ч
  • сол - 1 с.л.
  • черен пипер - 2 щипки
  • дафинов лист - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме телешкото, оставаме го да се отцеди и го нарязваме на хапки. Слагаме олио в тенджера да загрее, по възможност тенджерата да е с незалепваща повърхност.

Добавяме месото към вече загрялото олио, оставяме го да промени цвета си, след което добавяме вино и го оставаме да се задуши на слаб огън, добавяме 2/3 ч. ч вода. Докато се задушава месото си приготвяме зеленчуците.

Лука го нарязваме на ситно, чушките и морковите на кубчета, гъбите по дължина на 3-4 парчета. След като месото се е варило около 30 минути, го вадим от тенджерата и го оставаме в купа.

В същата тенджера в която е било месото, слагаме лука, морковите, чушките и гъбите и ги оставаме да се задушат под капак.

След 10-15 минути връщаме месото при зеленчуците и добавяме дафиновия лист, сол и черен пипер. Оставаме да къкри около 50 минути под капак на слаб огън.

През това време обелваме картофите, измиваме ги, нарязваме ги на едри кръгчета. След като са минали тези 50 минути ги слагаме ги в тенджерата. Готвим още 30 минути до пълна готовност на картофите и манджата да остане на мазнина.

Може да се сервира както самостоятелно, така и с гарнитура ориз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: