Начин на приготвяне
Сложете в тенджерата под налягане 3 с.л. мазнина и изпържете телешкото до златисто.
Добавете лука и праза нарязани на дребно. Задушете за кратко и сложете моркова и чушките.
Изчакайте няколко минути и добавете гъбите. Изчакайте да омекнат леко и налейте виното.
Щом се изпари алкохолът, добавете червения пипер, доматеното пюре и подправките към ястието с телешко.
Налейте вода, колкото да покрие продуктите, и изчакайте да заври телешкото в тенджерата.
Затворете капака, изчакайте да се вдигне налягането и варете половин час.
Махнете от котлона, изпуснете парата и отворете капака. Сервирайте веднага в подходящи чинии телешкото със зеленчуци.
Не забравяйте да сервирате и ароматен домашен хляб към телешко с гъби в тенджера под налягане.