Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Телешко месо»Яхнии»Телешко с грах в йенска тенджера

Телешко с грах в йенска тенджера

Телешко с грах в йенска тенджера
Снимка: Марияна Петрова Иванова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
100 мин.
Общо
110 мин.
Порции
4
"Ако някой ви каже, че не обича телешко грах, значи просто не го е опитвал досега"

Необходими Продукти

  • грах - 500 г замразен
  • лук - 1 бр.
  • телешко месо - 300 г на кубчета
  • морков - 1 бр.
  • целина - 1 бр.
  • чесън - 1 скилидка
  • доматено пюре - 2 с.л.
  • сол
  • черен пипер
  • мащерка
  • бяло вино - 1 к.ч.
  • брашно - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте месото и го сварете в тенджера под налягане за половин час. Извадете от тенджерата и заделете заедно с бульона.

В същата тенджера запържете лука, моркова, чесъна и целината, нарязани на дребно.

Добавете граха, а малко след това и брашното.

Запържете за кратко и сложете доматите.

Налейте виното и бульона. Добавете подправките и върнете месото в яхнията с грах.

Затворете капака и варете 10 минути граха с месо.

Отворете и прехвърлете в йенска тенджера.

Поставете в загрята фурна на 200°C и печете за около 40-50 минути.

Изключете и сервирайте веднага телешко с грах в йенска тенджера.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: