Агнешко бутче сготвено като дивеч

Мария ГулековаМария Гулекова
Помощник Готвач
411
948
155
752
1
22/02/2017
Приготвяне30 мин.
Готвене240 мин.
Общо270 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо195
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме бутчето на порции, които посоляваме и заливаме с оцета. Оставяме ги така да престоят за 2 часа, като го обръщаме няколко пъти.

След това го измиваме и го слагаме в тенджера. Задушаваме го за 15-20 мин, заедно с маслото. След това добавяме червения пипер и доматите и разбъркваме добре. Захлупваме и задушаваме още 10 мин.

След това добавяме всички останали продукти и подправки, добавяме виното и накрая размитото с 1 ч.ч. вода брашно. Подправяме със сол на вкус и го изсипваме в гърне.

Оставяме ястието да се вари за около 3 часа при умерена температура, като замажем капака на гърнето с тесто. Когато стане готово го поръсваме със ситно нарязан магданоз.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар