Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладки и бисквити»Бадемови сладки с глазура

Бадемови сладки с глазура

Sevdalina IrikovaSevdalina Irikova
Мастър Шеф
8968k3k1
Бадемови сладки с глазура2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
55 мин.
Порции
12
"Ароматът ще ви накара да забравите всякакви обещания за диети или ограничаване на сладкото"

Необходими Продукти

  • масло - 175 г
  • кафява захар - 175 г светла
  • яйца - 3 бр.
  • брашно - 100 г
  • бадеми - 80 г смлени на брашно
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • какао - 30 г качествено
  • портокалови корички - 1 с.л.
  • ликьор от портокал - 4 с.л.
  • За глазурата
  • черен шоколад - разтопен
  • бадеми - за украса
  • портокалова кора - за украса
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбивам маслото със захарта на пухкав крем. При непрекъснато бъркане, добавям постепенно яйцата, като всеки път слагам по лъжица брашно.

Добавям пресятото с бакпулвер брашно, бадемовото брашно, какаото и портокаловите корички. За да са по-ароматни, предварително ги накисвам в ликьора. Бъркам до еднородна смес. Накрая добавям 1/2 от портокаловия ликьор.

Поставям силиконовата форма в тава и изсипвам тестото, което е 2/3 от обема на формичката. Пека сърчицата 12-15 минути. Използвам две форми - 12 бр.

Оставям тавата настрана, за да изстинат сладките. С помощта на лъжичка разпределям равномерно разтопеният шоколад, към който съм прибавила другата 1/2 от ликьора.

След като се охладят изваждам от формичките. Украсявам с портокалова коричка и бадемова ядка.

Бадемовите сладки с глазура са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: