Начин на приготвяне
Измиват се, почистват се от дръжките и семената и се подсушават камбите.
Приготвя се плънката- накълцано на ситно месо, лук, скилидка чесън, морков, ориз и подправки...Аз слагам сол, черен пипер, малко джоджен и магданоз.
Месото се задушава по-дълго да омекне, след това се прибавят зеленчуците и накрая оризът. Леко се запържва, овкусява се и с готовата плънка се пълнят камбите.
Запушват се с тънко резенче картоф, овалват се в брашно и се подреждат в дълбока тава. Залива се с леко подсолена вода и се поръсва с остатъка от брашното...Така се готвят чушките и сосът едновременно.
Сосът става много вкусен, защото поема всички аромати от чушките и плънката. Количеството на водата е според съда и броя на чушките. За да се получи достатъчно сос, е хубаво да се приготвя в по-дълбока тава.