Начин на приготвяне
Месото се накълцва на ситно, аз го направих на кухненския робот.
Към него се прибавя задушеният в олио и охладен праз лук, оризът, чубрица, джоджен, червен пипер и сол. Меси се, като се сипва зелев сок.
Трябва да се получи сочна плънка.
Зелката се разделя на листове и се махат големите жили по средата. Така от един лист се получават два фини.
В гювеч или друг съд се застилат на дъното цели листа. И започва подреждането на завитите сарми.
В малките зелеви листа се слага по малко плънка и се завиват не много стегнато.
Слага се бахарът и дафиновият лист, заливат се със зелев сок и вода, завиват се със зелеви листа и муш - сармите във фурната.
Пекох сармички с кълцано месо 30 мин на по-силна фурна до завиране и 2 часа на 160 градуса.