Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Колбаси»Каши»Празена каша със суджук

Празена каша със суджук

Йорданка ТасеваЙорданка Тасева
Иноватор
3782k1k5
Празена каша със суджук
Снимка: Йорданка Тасева
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • суджук - 2 бр.
  • праз - 2 стръка
  • сол - 1 ч.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • брашно - 2 с.л.
  • олио - 1 к.ч.
  • вода - 3 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Празът се нарязва на едри колелца. Задушава се в мазнината за 10-15 мин. Прибавят се солта и червеният пипер и отново се разбърква.

Добавя се брашното. И то се запържва за 1-2 минути и постепенно се налива водата.

Суджукът се нарязва на парченца и се прибавя към праза и соса.

След като заври, се оставя да къкри 8-10 минути, като се разбърква, докато се сгъсти сосът.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: