Начин на приготвяне
Тази витаминозна салата е идеална за компания на ракийка в есенните или зимни вечери.
За нея са ни нужни малко продукти, икономична е и изненадващо вкусна.
Още по-хубава става, когато престои една нощ в хладилник.
Празът се почиства от външните по-твърди листа и краищата.
Накълцва се, като първо стръкът се разполовява по дължина, а после всяка от половините също се разрязва на две надлъжно.
След това дългите парчета праз се нарязват напречно през половин-един сантиметър.
Слагат се олиото, оцет, солта, черен пипер и половин лъжица червен пипер.
Хубаво се разбърква и ако е за скорошна консумация, се намачква леко.
Доовкусява се салатата с праз по желание с още оцет, олио, сол и пипер.
Традиционната салата за ракия се поднася с черните маслини и обилна поръска от останалия червен пипер.
Добър апетит с тази празена салата.