Пълнена тиква с цитрусови плодове

Мина ДимитроваМина ДимитроваИноватор232212
21/02/2017
"Усещате ли райския аромат, който се носи от нашата кухня?"
Приготвяне20 мин.
Готвене170 мин.
Общо190 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 291
  • Преглеждания за месеца31
  • Преглеждания за седмицата9
  • Рейтинг4.8 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тиквата се измива и се отрязва капака. Почиства се от семките и се поставя в тава за печене. Плодовете се обелват, почистват от семките и се нарязват на парчета.

Плодовете се смесват в купа, добавят се ликьорът и медът и се разбъркват хубаво. Получената смес се добавя в тиквата.

Кокосовите стърготини се смесват с канелата и се разпръскват върху плодовете. Кравето масло се нарязва на филийки и се нарежда най-отгоре.

Отгоре се слага капакът, увит с алуминиево фолио. Тиквата се пече в предварително загрята фурна на 170 градуса за 2 часа и 30 минути.

Рейтинг

5 3
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар