Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Зеленчукова Супа»Супа от карфиол, моркови и целина

Супа от карфиол, моркови и целина

ЗориЗори
Гуру
1k10k5k8k7
22/02/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"Смело можем да кажем, че това е най-вкусната есенна супа, която сме опитвали, а ние сме опитвали доста"

Необходими Продукти

  • карфиол - 1 малка глава, накъсана на малки цветчета
  • лук - 1 глава кромид
  • морков - 2 бр.
  • целина - 1/2 глава
  • яйца - 2 бр.
  • кисело мляко 1 ч.ч.
  • вода - 6 ч.ч.
  • олио - 3 с.л.
  • сол на вкус
  • магданоз - 1/2 връзка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Водата се сипва в тенджера и се оставя да заври. Лукът се нарязва на ситно, морковите на кръгчета, а целината на кубчета. Яйцата се разбиват в купа с киселото мляко.

Във врящата вода добавете сол и олиото, а след това и лука, морковите, цветчетата карфиол и целината. Зеленчуците варете на умерен огън, до тяхното омекване.

Когато са готови, изключете котлона и застройте с разбитите с кисело мляко яйца.

Сервирайте супата със ситно нарязан магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
52
40
31
20
10
Дай твоята оценка: