Джолан чорба с ориз

Джолан чорба с ориз
Снимка: Албена Асенова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
6
"Кой да предположи, че ще приготвим толкова вкусна супа само с джолан и ориз? Опитайте и се похвалете на всички"

Необходими Продукти

  • свински джолан - 1 бр.
  • лук - 1 глава
  • дафинов лист - 2 листчета
  • черен пипер - на зърна
  • сол
  • ориз - 3/4 к.ч.
  • прясно мляко - 300 мл
  • яйца - 1 бр.
  • олио - 2 с.л.
  • червен пипер - 1/2 к.л.
  • чесън - 2 - 3 скилидки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме добре джолана. Аз използвах преден без кожа. Поставяме го в студена вода в тенджера под налягане заедно с нарязаната на едро глава лук, пет шест зърна черен пипер и две листчета дафинов лист.

Преди да затворим капака на тенджерата е хубаво да изчакаме водата да заври и да махнем образувалата се пяна.

След като се свари джолана прецеждаме бульона и го връщаме на котлона. Джолана го обезкостяваме и нарязваме месото на дребно, след което го връщаме при бульона. Прибавяме и измития ориз.

След като оризът се свари застройваме супата с прясно мляко и яйце. Прибавяме и счукания на паста чесън.

За завършек запържваме две супени лъжици олио с червен пипер и прибавяме към супата. Сервираме с лют червен пипер или лютивка.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
53
41
30
20
10
Дай твоята оценка: