Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Бисквитена торта»Бисквитена торта с шоколад и сметана

Бисквитена торта с шоколад и сметана

Таня ЛевеноваТаня Левенова
Готвач
2343k6793
Бисквитена торта с шоколад и сметана
Снимка: Таня Левенова
3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
35 мин.
Готвене
5 мин.
Общо
40 мин.
Порции
10
"Бисквитените торти отдавна вече не са обикновен десерт, вижте я тази - направо е като произведение на изкуството"

Необходими Продукти

  • бисквити - 350 г маслени
  • за крема
  • сладкарска сметана - 500 мл
  • заквасена сметана - 400 г
  • бял шоколад - 150 г
  • захар - 3 с.л.
  • ванилова захар - 1 пакет
  • за потапяне на бисквитите
  • прясно мляко - 200 мл подсладено
  • ванилова захар - 1 пакет
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В подходящ съд се загрява 150 мл от сладкарската сметана. Преди кипване се маха от котлона и се добавя начупеният шоколад.

Заквасената сметана се разбърква леко със захарта и ваниловата захар с тел. След като сместа със сметаната и шоколада изстине се добавя разбитата заквасена сметана.

Останалата част от сладкарската сметана - 350 мл се разбива до твърди връхчета с миксер. Внимателно тя се прибавя към горния крем и се разбърква до получаване на еднородна смес.

В продълговата форма за торта с ринг се редят бисквити потопени в млякото. Върху тях се изсипва част от сметановия крем.

Следват отново бисквити, крем..до края. Най-отгоре тортата се измазва с крем и се правят фигури с вилица или с помощта на резачката за сирена. Така приготвена тортата престоява в хладилник - 5-6 часа.

След това се освобождава от ринга и се украсява по желание. Аз я украсих я с шоколадови пръчици и бонбони харибо.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

В кухнята с Бени
В кухнята с Бени
Ще приготвя тортата и има питане какви бисквити използвахте? За мен маслени са "Роден край". Благодаря ви!
09.02.2019 12:14