Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Риба в масло

Риба в масло

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k4k
Риба в масло2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
25 мин.
Порции
1
"Задължително хапвайте поне веднъж седмично риба, а ако е по тази рецепта, може и два пъти"

Необходими Продукти

  • риба - филе или една цяла 180 гр.
  • масло - 20 гр.
  • картофи - 150 гр.
  • моркови - 5 гр.
  • керевиз - 5 гр.
  • магданоз - корени
  • черен пипер
  • дафинов лист
  • магданоз - листа
  • оцет - 1 с.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистената и добре измита риба се поставя в бульон от вода, оцет и сол, в които предварително са сварени морковите и керевизът.

Сварената риба се изважда и се гарнира със сварените картофи, а отгоре се посипват с разтопеното масло и се поръсва със ситно нарязания магданоз.

Продуктите за ястието Риба в масло са за 1 порция.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: