Дребна скумрия на фурна

ПЕТКО ДЕЧЕВПЕТКО ДЕЧЕВ
Новак
9
27
20
15
22/02/2017
"Знаете ли защо дребната скумрия е най-търсена - защото на фурна е толкова вкусна и толкова лесна за приготвяне "
Приготвяне20 мин.
Готвене50 мин.
Общо70 мин.
Порции3
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо18 332
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата15
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • скумрия - 5 - 6 малки риби
  • зехтин - 50 г
  • лимони - 1 бр.
  • домати - 3 - 4 бр. /може и от консерва/
  • лук - 1 по голяма глава
  • бяло вино - 100 мл
  • дафинов лист
  • черен пипер - зърна
  • бахар
  • универсална подправка - подправка за риба
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тавичка нареждаме последователно лука, доматите и лимона нарязани на кръгчета. Поръсваме с черния пипер, бахара, малко сол и 2-3 листенца дафинов лист.

Почистваме, осоляваме и овкусяваме с подправката рибата. Оставяме в хладилник за половин час.

Нареждаме я в тавичката върху останалите продукти, доливаме виното, зехтина и малко вода. Завиваме с фолио и печем 40 минути на 180 градуса.

Махаме фолиото и допичаме за още 10 минути.

Дълбока тава с незалепващо покритие 32 см
Приготвяй си тази рецепта в:
Дълбока тава с незалепващо покритие 32 см
28.00 лв.
Виж ››

Металната тава, с която може да готвите във фурна и върху котлон, е точно пред вас. Функционална, практична, удобна. Тава е с незалепващо покритие за още по-вкусни ястия и лесно почистване. Тава-мечта за всяка домакиня!

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар