Пълнен джолан

EfrosiaEfrosia
Джедай
938
4k
10
14k
02/04/2012
Приготвяне30 мин.
Готвене140 мин.
Общо170 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо9 464
  • Преглеждания за месеца64
  • Преглеждания за седмицата14
  • Рейтинг4.4 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества
Печено Свинско

Начин на приготвяне

Счукайте 3 скилидки чесън и ги объркайте с малко сол, черен и червен пипер, 2 с.л. вино, соевия сос, розмарина и 1-2 с.л. олио. Добре намажете джоланите с тази смес и оставете да престоят за 2 часа в хладилника.

Загрейте малко мазнина и запържете скълцания лук, останалия скълцан чесън, настъргания морков и нарязаните гъби. Щом всичко поомекне, овкусете с подправки и снемете от котлона. Разбъркайте пълнежа с натрошените сварени яйца.

Направете прорези по средата на джоланите, за да стане като джоб и напълнете месото с плънката. Зашийте ги и прехвърлете в намазнена тава. Залейте го с виното, сложете фолио и го пъхнете да се пече в умерено загряна фурна.

Пекат се за 2 часа на около 220 градуса фурна. Към края по желание се маха фолиото и се добавят зеленчуци за гарнитура. Допича се до омекване на зеленчуците.

Грил тиган с керамично покритие 26см-23%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Грил тиган с керамично покритие 26см
30.00 лв.
23.00 лв.
Виж ››

Красив, удобен за работен и насърчаващ здравословното хранен грил тиган. Керамичното му покритие ще ви помогне да приготвите най-вкусните месни и постни ястия.

Рейтинг

5 4
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар