Лазаня с карфиол и сирене чедър

Янка ГорановаЯнка Горанова
Готвач
178
556
251
326
3
23/02/2017
"Уникална лазаня с карфиол и толкова чедър, че няма да можете да спрете да ядете, дори като преядете "
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 325
  • Преглеждания за месеца4
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разделяме броколите и карфиола на малки розички и ги слагаме в подсолена вода да се сварят за около 5 минути. Листата лазаня ги потапяме в гореща вода за 10 минути.

Сметаната се разбива с 3 с.л. вода и пресния риган, заедно със ситно нарязания магданоз. В голяма тава, намазана със зехтина, на дъното слагаме 1/3 от лазанята, след това половината от карфиола и броколите.

Поръсваме с половината от нарязаната на кубчета шунка и доматчетата, които също сме нарязали на кръгчета. Добавяме от сиренето чедър и от сметановия сос.

Подреждаме отново с корите за лазаня и в същата последователност слагаме останалите продукти. Накрая поливаме с останалия сос и наръсваме с останалото сирене чедър.

Слагаме лазанята да се запече за 40 минути в предварително загрята фурна на 180 градуса. Ако не се е запекла достатъчно, оставяме за още 10 минути, докато се запече до златиста коричка.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар