Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Лазаня»Лазаня със сирене

Лазаня със сирене

IlariaIlaria
Мастър Шеф
2k3k31
Лазаня със сирене1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
65 мин.
Порции
6
"Превъзходна рецепта за любимата ни лазаня, но в нов прочит - със сирена"

Необходими Продукти

  • кори - готови за лазаня
  • брашно - 3 с.л.
  • прясно мляко - 500 мл
  • масло - 2 с.л. пълни
  • яйца - 3 броя
  • сирене - около 250 г
  • топено сирене - 150 г
  • кашкавал - 250 г
  • домати - 2 броя, по желание
  • черен пипер
  • къри - 1 ч.л.
  • босилек - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете корите за лазаня във вряща вода с малко сол и мазнина.

Загрейте в съд маслото, запържете в него брашното и разредете постепенно с прясното мляко, като бъркате непрекъснато.

В получения сос Бешамел добавете натрошеното бяло сирене и нарязаното топено сирене. Овкусете с къри, сол и черен пипер на вкус.

Оставете соса леко да поизстине и го смесете с разбитите яйца, като внимавате да не се пресече.

Намазнете малка тава и сипете малко от соса. Подредете отгоре кори, полейте със сос, поръсете с настърган кашкавал, по желание разпределете кръгчета домати и отново кори. Редете до изчерпване на продуктите и най-накрая залейте със сос.

Поръсете с босилек и малко разтопено масло или зехтин, поръсете и с малко къри и сложете да се пече в предварително загрята фурна за половин час.

Малко преди да извадите лазанята със сирене наръсете с кашкавал, доизпечете и извадете от фурната.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
519
48
33
21
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Десислава
Десислава
Страхотна!
22.08.2014 20:47
3
1
Покажи всички подкоментари