Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Лучена супа»Лучена супа със сирене

Лучена супа със сирене

Станислава АрмяноваСтанислава Армянова
Иноватор
3812k6736
Лучена супа със сирене1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
20 мин.
Порции
2
"Заповядайте, настанявайте се, супата ще е готова след точно 10 минути"

Необходими Продукти

  • лук - 250 г
  • хляб - 2 филии бял
  • олио - 1 с.л.
  • брашно - 1 ч.л.
  • бульон - 200 мл горещ (телешки или зеленчуков)
  • бяло вино - 100 мл сухо
  • сирене - 60 г настъргано
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът се почиства, нарязва на колелца и се задушава с растителното масло в закрит съд 3-4 минути при пълна мощност на микровълновата.

Добавя се брашното, разбърква се добре, сипват се бульонът и виното, отново се разбърква и севари в закрит съд 5-6 минути при 100%.

През това време се препичат филиите в тостер (или парти грил) и се наръсват с настърганото сирене.

Лучената супа се подправя със солта и черния пипер, сипва се в 2 купички и отгоре се поставят начупените препечени филийки.

Лучената супа със сирене се поднася топла.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: