Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Свински гърди с картофи на фурна

Свински гърди с картофи на фурна

ЗориЗори
Гуру
1k10k5k7
Свински гърди с картофи на фурна
Снимка: Зори
1 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
75 мин.
Порции
4
"Предлагаме ви една вкусна идея за вечеря или обяд със свинско и картофи, които просто се топят в устата"

Необходими Продукти

  • свински гърди - 1. 2 кг с кост
  • картофи - 1 кг
  • моркови - 1 - 2 бр.
  • лук - 1 глава
  • бяло вино - 1 ч.ч.
  • вода - 1 ч.ч.
  • за маринатата
  • дижонска горчица - 3 с.л.
  • соев сос - 4 с.л.
  • мащерка - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1 к.л.
  • пушен червен пипер - 1 ч.л.
  • доматено пюре - 1 к.ч.
  • олио - 1/2 к.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Свинските гърди с кост се разделят на парчета, прехвърлят се в съд с капак и се намазват обилно с приготвената марината от смесените дижонска горчица, соев сос, черен пипер, пушен червен пипер, мащерка, доматено пюре и олио. Сол не се слага, тъй като соевият сос е солен.

Съдът се похлупва и месото се прибира в хладилник за няколко часа или най-добре за цяла нощ в хладилника, за да се овкуси.

След това в съда при свинските гърди се добавят обелените и нарязаните на едро картофи и морков, лук, бяло вино и вода.

Месото се слага отгоре върху продуктите, за да хване апетитен загар при печенето.

Поръсва се с малко сол и олио, слага се капака върху тавичката и ястието се пече около час, час и малко, в средата на предварително загрята на 180-200 градуса фурна.

Тъй като моята тава е със стъклен капак, при мен не се налага да го махам, но вие може да отстраните в края на печенето за десетина минути, докато месото се зачерви.

Нашето ястие от свински гърди с картофи на фурна е готово.

Месото е крехко и невероятно вкусно, а картофите направо се топят в устата.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
57
40
30
20
10
Дай твоята оценка: