Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Разядки»Тарама от попчета

Тарама от попчета

Sevdalina IrikovaSevdalina Irikova
Мастър Шеф
8968k3k1
Тарама от попчета
Снимка: Sevdalina Irikova
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Общо
10 мин.
Порции
7
"Супер мезе за бяло винце - приготвя се толкова лесно и има вълшебен вкус"

Необходими Продукти

  • тарама - 200 г от попчета
  • червен лук - 1/2 средна глава
  • олио - 80 мл.
  • лимонов сок - от 1 лимон
  • лайм - кората от 1/2 лайм
  • хляб - 5 филийки сух
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накисвам хляба във вода, отцеждам и много го изстискам. Не отделям корите, защото после пасирам.

Поставям ги в купата на блендера, като към тях прибавям настъргания лук, лимонова кора и тарамата* /от лятото винаги осолявам и запазвам в хладилника осолен хайвер, от прясно уловени попчета/.

Разбивам и изсипвам на тънка струйка олиото и изцедения лимонов сок.

Прибавям галета, ако е необходимо да сгъстя тарамата. Гарниран с резени лимон, тази тарама е чудесно предястие с препечени филийки.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: