Начин на приготвяне
Трябва ни или много дълбок тиган или тенджера. Загряваме свинската мас, вместо олио, и към нея добавяме ситно нарязан лук. След като лукът се запържи, добавяме нарязаните на кубчета чушки и моркови, като омекнат, добавяме гъбите, които сме нарязали и тях на кубчета. Объркваме добре.
Добавяме вода, като започнат да се варят зеленчуците, слагаме и каймата, готвим до пълна готовност. Слагаме в тенджера вода и сол, след като заври добавяме спагетите, след като са се сварили ги отцеждаме.
Слагаме ги в тава, вече зеленчуците са готови и ги изсипваме върху спагетите, изсипваме доматите, ако са на кубчета или цели ги пасираме.
Добавяме сол на вкус, чубрицата и черният пипер. Слагаме във фурната на 170 градуса докато изврят доматите.
След като изврят доматите, заливаме със следната смес: Разбираме яйцата със сол, добавяме кисело мляко и брашно разбираме добре. Накрая натрошаваме сиренето, объркваме добре сместа и заливаме. Печем докато заливката се зачерви.
При сервирането може да сложите или листенце пресен босилек или да поръсите със щипка сух.
Коментари