Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Оризов кейк със зеленчуци

Оризов кейк със зеленчуци

Yana G.Yana G.
Готвач
1786522457503
Оризов кейк със зеленчуци1 / 2
24/02/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
3

Необходими Продукти

  • кафяв ориз - 1 ч.ч.
  • тиквички - 1 бр.
  • зелен боб - 100 г
  • броколи - 100 г
  • карфиол - 100 г
  • морков - 1 бр.
  • домати - 1 - 2 бр.
  • сирене - 100 г
  • кашкавал - 100 г
  • магданоз
  • мащерка
  • сол
  • червен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В около 3 литра подсолена гореща вода, слагаме кафявия ориз да се свари до готовност.

Режем зеленчуците, тиквичките на полумесеци, морковите на кръгчета, а броколите и карфиола ги разделяме на розички. Отцеждаме ориза и слагаме зеленчуците да се бланшират в същата вода за около 5 минути.

В тава разпределяме ориза на дъното и слагаме зеленчуците отгоре. Овкусяваме със сол е червен пипер на вкус.

Доматите ги режем на ситно, смесваме ги със ситно нарязания магданоз и мащерката. Разпределяме върху зеленчуците.

Накрая поръсваме с настъргания кашкавал и сирене. Слагаме да се пече в загрята на 200 градуса фурна, за около 20 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: