Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Карантия»Мезета»Панирани свински сърца

Панирани свински сърца

Панирани свински сърца
Снимка: Стоянка Русенова
2 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Мезе ли бе да го опишеш, само докато го сервираме - и изчезна, а бирата си остана"

Необходими Продукти

  • свински сърца - 1 кг
  • яйца - 2 бр.
  • галета - 1 ч.ч.
  • черен пипер
  • олио - 1/2 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме добре свинските сърца. Слагаме ги в дълбок съд, като във водата поставяме солта и черния пипер и варим до омекване.

Вадим, оставяме да изстинат и тогава ги нарязваме на тънко.

Разбиваме двете яйца в купа и всяко парче потапяме в яйцето, след това в галетата и пак в яйцето.

Пържим мезето в силно нагорещено олио до златист цвят.

Панираните свински сърца са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.5
51
40
30
21
10
Дай твоята оценка: