Гъска пълнена с ябълки

Мария ГулековаМария Гулекова
Помощник Готвач
411
929
151
706
1
24/02/2017
"Уникално съчетание от вкусове и аромати - гответе, не се чудете, а после заедно ще се радваме на аплодисментите на гостите "
Приготвяне30 мин.
Готвене300 мин.
Общо330 мин.
Порции7
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 376
  • Преглеждания за месеца15
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

  • гъска - 1 бр. + дреболиите на гъската
  • ябълки - 10 - 12 бр. кисели
  • масло - 125 г
  • сол
* мерки и количества
Печена Гъска

Начин на приготвяне

Изчистваме и измиваме гъската много добре.

След това я изцеждаме и я напълваме с половината масло, дреболиите, които се слагат цели и сурови и обелените и изчистени ябълки, които предварително посоляваме със малко сол и захар.

Зашиваме гъската с конец и я намазваме с останалото масло. Добавяме малко вода и печем в умерена фурна за около 4-5 часа, като от време на време я поливаме със соса от печенето.

Традиционна голяма емайлирана тава 41 см-9%
Похапвай си вкусно с:
Традиционна голяма емайлирана тава 41 см
35.00 лв.
32.00 лв.
Виж ››

Емайлираната квадратна тава е необходимост във всяка кухня. Пригответе вкусни ястия и сладкиши за цялото семейство. Квадратната тава е с незалепващо покритие, което позволява лесно почистване. Предлага се в стилен черен цвят и удобни размери.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар