gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Карантия»Бабината Джигерица

Бабината Джигерица

Ваня ГеоргиеваВаня Георгиева
Гуру
2k11k4k9k5
Бабината Джигерица
Снимка: Ваня Георгиева
1 / 4
27/04/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
35 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4
"Заповядайте, да видите баба ви какво е приготвила - сочен дроб с ароматен сос. Толкова вкусни, че и виното няма да ви стигне, и хлябът ще свърши"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязвате свинския дроб на тънки парчета, слагате вода и няколко капки оцет, като постои малко го измийте и осолете. Изцедете хубаво в гевгир.

Смесете от сухата панировка с брашно и потопете всяко парче. Изпържете на бавен огън и оставете на страна.

В тенджера задушете лука, чушките и тиквичката, прибавете доматите и пържете до готовност, овкусете с малко червен пипер, сол и магданоз.

Бабината Джигерица е много вкусна!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: