Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Карантия»Печено Свинско»Печен свински дроб върху лук

Печен свински дроб върху лук

Тодоринка БернардоваТодоринка Бернардова
Иноватор
2091k5241k1
Печен свински дроб върху лук
Снимка: Тодоринка Бернардова
1 / 4
24/10/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
65 мин.
Порции
3
"Така приготвен този печен дроб става сочен и много вкусен"

Необходими Продукти

  • свински дроб - 700 г
  • лук - 3 - 4 глави средни
  • олио
  • сол
  • черен пипер
  • брашно - за овалване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Подготвеният черен свински дроб се изкисва няколко часа в студена вода заради кръвта. Отцежда се и се нарязва на парчета като пържолки, не много дебели.

Лукът се обелва и се нарязва на полумесеци. Сипва се в тава за печене, посолява се и се поръсва с олио. Обърква се.

Отцеденият дроб се овалва в брашното и се подрежда върху лука. Не се соли. Полива се с олио и се поръсва с черния пипер и се пече, докато покафенее.

Изважда се тавата и дроба се обръща. Посолява се и отново се връща във фурната да се запече и от другата страна. Така приготвен, печеният дроб става много сочен и вкусен.

По желание може да сервирате салати от домати с чушки към Печения свински дроб върху лук.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: