Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Карантия»Бабината Джигерица

Бабината Джигерица

Бабината Джигерица4 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
35 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4
"Заповядайте, да видите баба ви какво е приготвила - сочен дроб с ароматен сос. Толкова вкусни, че и виното няма да ви стигне, и хлябът ще свърши"

Необходими Продукти

  • свински дроб - 1 кг
  • панировка - суха
  • брашно
  • продукти за яхнията
  • домати - 1 малък буркан белени
  • чушки - 4 бр. червени и зеленини
  • тиквички - 1 бр.
  • лук - 2 глави
  • магданоз
  • червен пипер
  • олио
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязвате свинския дроб на тънки парчета, слагате вода и няколко капки оцет, като постои малко го измийте и осолете. Изцедете хубаво в гевгир.

Смесете от сухата панировка с брашно и потопете всяко парче. Изпържете на бавен огън и оставете на страна.

В тенджера задушете лука, чушките и тиквичката, прибавете доматите и пържете до готовност, овкусете с малко червен пипер, сол и магданоз.

Бабината Джигерица е много вкусна!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
52
41
30
20
10
Дай твоята оценка: