Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Агнешко месо»Агнешки орехчета с естрагон и коняк по арменски

Агнешки орехчета с естрагон и коняк по арменски

Десислава ДончеваДесислава Дончева
Готвач
2289612981
Агнешки орехчета с естрагон и коняк по арменски1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • олио - 4 с.л.
  • агнешка рибица - 12 парчета
  • коняк - 3 с.л. Арманяк
  • бяло вино - 3 с.л.
  • бульон - 300 мл агнешки
  • естрагон - 2 с. лъжици
  • сол
  • черен пипер
  • естрагон - стръкчета
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте в тиган олиото. Подправете агнешкото със сол и пипер и запържете на висока температура, докато омекне и покафенее от двете страни. Извадете от тигана и поддържайте топло.

Свалете тигана от печката, отлейте излишното олио, прибавете коняка и по желание фламбирайте. Долейте бялото вино и загрейте, докато сосът се намали до 3/4 от началното количество.

Прибавете агнешкия бульон и естрагона. Оставете да ври на ниска температура 3-4 минути. Подправете всичко. Сервирайте агнешките орехчета със соса и гарнирайте със стръкчета естрагон

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: