Начин на приготвяне
Режем на подходящи парчета телешкото месо, за предпочитане телешко контра филе.
Взимаме една голяма купа или малък леген, на дъното нареждаме съчки или пръчки, за да тече сока на месото отдолу и да няма сокът допир до месото.
Отгоре нареждаме обилно посоленото телешко месо с морска сол и оставяме така една седмица, през два дена ги обръщаме и изхвърляме отделяния сок от месото.
След една седмица правим прорез на месото, завързваме с канап и потапяме в гореща вода за една две минути всяко парче.
В една тава смесваме всички подправки, в друга счукваме чесън, а в трета приготвяме доматен концентрат и започваме първо с чесъна - стриваме добре, после с ръце намазваме малко доматен концентрат и най-накрая овалваме в тавата с подправките.
Така повтаряме процеса докато свършат месата и ги закачаме на проветриво място, за около 5-6 дена стават готови, зависи колко мека искате да е пастърмата.