Начин на приготвяне
Разтворете захарта и маята в затопленото мляко. Содата загасете с киселото мляко.
Изсипете брашното в подходящ съд и прибавете разбитите яйца, шупналото кисело мляко, активизиралата се мая и солта. Омесете добре тестото, докато стане гладко и меко и го приберете в найлонов намазнен плик. Сложете го в хладилник за една нощ.
На следващия ден то трябва да е увеличило обема си и да е изпълнило плика. Отново го премесете като прибавяте постепенно мазнината. Преди последното месене добавете лимоновата кора. Набодете тестото с ядките и стафидите и го оставете да втаса на топло, докато удвои обема си.
Оформете го по желание - на руло, с мармаладена плънка, на плитка, с шоколад и бадеми. Намажете го с разбития с малко вода жълтък и олио и го изпечете в предварително загрята, умерено силна фурна.