Начин на приготвяне
Бадемите се накисват във вряла вода за половин час. След това се обелват лесно. Режат се на парченца. Обелените и нарязани бадеми се изпичат във фурната на 150 градуса до лек златист цвят.
Смесват се мекото масло, яйцето, захарта, 3-те ванилии, с помощта на миксер се разбиват до гладка смес.
Прибавя се алкохолът, след това амонячната сода, загасена в малко лимонов сок. Накрая се прибавят бадемите и пресятото брашно, заедно с бакпулвера. Замесва се ронливо тесто.
Оформят се топчета, подреждат се в тава за печене, постлана с хартия, и се пекат в предварително загрята фурна на 175 градуса за около 10 минути, или докато топчетата придобият лек карамелен загар.
Още топлите топчета се овалват във пудра захар. Оставят се да се охладят. След като изстинат напълно се поръсват обилно с пудра захар, в която са прибавени останалите 2 ванилии.
Хубаво е белите сладки да отлежат няколко дена, преди да се консумират.
Коментари
Ром
става ли?