Начин на приготвяне
Овкусете патешките бутчета със сол и черен пипер. Сложете ги в тавичка с кожата нагоре. Печете ги във фурна, на 180 градуса между 1 ч. и 1.30 минути, в зависимост от големината.
Междувременно нарежете на кубчета целината и моркова. Наситнете праза и чесъна.
Загрейте зехтина и запържете нарязаните морков и целина за около 5 минути на средно загрят котлон.
Добавете праза и чесъна. Пържете още около 5 минути и добавете доматеното пюре.
Пържете още около 2-3 мин. и добавете виното. След като се редуцира течността, налейте бульона и овкусете с мащерката.
Оставете соса да ври на слаб огън, докато се сгъсти. Преди да го отстраните овкусете със сол, черен пипер и захарта. Сервирайте бутчетата със соса и поръсени с пармезан.
Печените патешки бутчета със сос са много вкусни.
Адаптирано от Бон апети.
Коментари