Начин на приготвяне
Загрейте фурната до 175 градуса.
Подправете бутчетата с подправки (мащерка, черен пипер, майорана), посолете и запържете без растително масло, докато придобие златист загар в тигана. След пърженето ги прехвърлете в тавичка с малко вода и поставете във фурната на 150-175 градуса - оставете за 1 час.
Лука и чесъна нарежете на ситно. Патладжана, домата, тиквичките, пипера, нарежете на кубчета.
Запържете лука и чесъна в тиган. Задушете зеленчуците за 5 минути. След това добавете в тигана остатъците от мащерка, майорана и виното, оставете да къкри за около 5-10 минути. Подправете се с черен пипер и сол. Поставете върху голяма чиния.
Опечените патешки бутчета се изваждат от фурната и се поставят върху зеленчуците.