Начин на приготвяне
Разбират се яйцата с тел, добавя се какаото и се разбира добре, докато стане еднородна смес.
Намачкваме бананите и ги добавяме към сместа. Слагаме бакпулвера в киселото млякото да шупне.
През това време добавяме овесените ядки, кокос и ванилията, разбъркваме с шпатула.
Добавяме шупналото кисело мляко, разбъркваме добре и слагаме да се пече в форма с не залепящо покритие.
Приблизително 30- 35 мин на 170-180 градуса в зависимост от фурната.
Както традиционните кексове, така и този се проверява дали е готов с клечка за зъби.
Кексът не е сладък, а здравословен, ако имате стевия, можете да добавите.
Опитай и другите ни предложения за домашен бананов кекс или този вкусен бананов хляб.
Коментари
Поздравления за рецептата