Начин на приготвяне
Обелете и нарежете банана на парченца. Поставете в кутийка и във фризера, за да се замразят. Обикновено правя това вечерта, а на следващия ден продължавам.
Та след като това стане, извадете и пасирайте в блендер замразените парченца банан. В началото се получават малки топченца, които въобще не приличат на сладолед. Още 2-3 мин. на бързи обороти и ще видите как банановите топченца стават еднородна кремообразна смес - същински сладолед.
Малко преди да придобие този перфектен вид добавете какаото и продължете разбиването до крайния резултат /който можете да видите на снимка в галерията/.
На парче алуминиево фолио /аз използвах от шоколад - 100 г/ разстелете бананово-какаовия сладолед. Отгоре изсипете кокосовите стърготини /отново можете да видите снимка/. Съедините двата края, така че кокосовите стърготини да се запечатат със сладоледената смес.
Отново сложете във фризера до повторно замразяване на десерта. След като това се случи, извадете и старателно махнете фолиото. Разрежете парче и консумирайте веднага.
По желание можете да залеете с разтопен натурален шоколад. Съхранявайте във фризер.